Bono's exclusieve lentekortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingcodes

Hoe laat je je haar sneller groeien en stimuleer je haargroei? (7x tips)

7 effectieve tips om je haar sneller te laten groeien

Hoe laat je je haar sneller groeien? Iedereen zou het liefst elke dag gezond haar willen hebben. Als je te maken krijgt met dunner, zwak of ongezond haar, vraag je je natuurlijk af wat je hier zowel op korte als op lange termijn aan kunt doen. Het goede nieuws is dat er verschillende manieren zijn om je haar sneller te laten groeien. Hieronder staan zeven tips die je haargroei versnellen als je ze in je wekelijkse haarroutine gebruikt!

Hoe snel groeit je haar?

Voordat je aan de slag gaat met onze gouden tips is het misschien fijn om wat meer te weten over het haar. Per persoon verschilt het hoe snel het haar groeit. Gemiddeld groeit elk haartje ongeveer 0.45 millimeter per dag. Per maand is dit 1 centimeter. Per jaar dus 12 centimeter, niet verkeerd toch?

Hoe groeit haar precies?

Ook interessant zijn de fases van de haargroei. We leggen het hier uit. 

Anagene faseDit is de fase waarin je haar groeit. Je haar zit met een haarzakje geworteld in de hoofdhuid en krijgt zuurstof en voeding via de bloedbaan, zoadat het kan groeien. Ongeveer 80% tot 90% van je haar zit in deze fase. Tijdens de anagene fase groeit je haar ongeveer 2,5 cm per maand (ongeveer 15 cm per jaar). Dit gaat sneller in de zomer dan in de winter. Deze fase van de haargroeicyclus duurt gemiddeld 3 - 5 jaar. Dit komt neer op een haargroei over de volledige lengte van gemiddeld 45 tot 75 cm. Als je lang haar hebt, heb je een langere anagene fase dan mensen met kort haar.

Overgangsfase (Catagene fase): Na de anagene fase volgt gaat het haar de catagene fase in. Dit is een korte overgangsfase die slechts twee tot drie weken duurt. In deze fase stopt je haar met groeien en maakt het zich los van de bloedtoevoer. Het haar wordt hierdoor ook zwak.

Rustfase (Telogene fase): Dit is de laatste fase van de haargroeicyclus. Ook wel de rustfase genoemd. Deze fase duurt net zo lang als dat het volgroeide haartje nodig heeft om uit te vallen. Het haar valt normaal gesproken in deze fase uit. Maar het kan ook gebeuren dat het pas uitvalt in de anagene fase. Het haar wordt dan als het ware uit het haarzakje geduwd.

7 tips om het haar sneller te laten groeien

  1. Stimuleer de hoofdhuid: 
    Een eenvoudige hoofdhuidmassage kan de bloedsomloop stimuleren.

  2. Hydrateer je haar: 
    D
    e gezondheid van je bestaande haar heeft een grote invloed op de groei van nieuw haar. Bovendien ziet gezond haar er voller en mooier uit. Met andere woorden, het is de moeite waard om de tijd te nemen om je haar te zo goed mogelijk te verzorgen. Veel mensen hebben last van dof of uitgedroogd haar. Met een voedend haarmasker bestrijd je dit. Deze dringen je haar door met de juiste voedingsstoffen en hydrateren en revitaliseren je coupe. Zo voorkom je dat het haar futloos wordt. Ook bescherm je tegelijkertijd je hoofdhuid.Het goede nieuws is dat je haarmaskers zelf kunt maken met kokosvet of olijfolie en een paar extra ingrediënten. De meeste mensen hebben dit waarschijnlijk al in huis. Mocht je niet in een DIY-bui zitten, dan raden wij de heerlijke en sulfaat- en parabeenvrije haarmaskers van Lola Cosmetics aan. Ook OLAPLEX of Moroccanoil kunnen veel voor je droge coupe betekenen. Deze haarmaskers bestaan uit hoogwaardige ingrediënten en in het geval van OLAPLEX zelfs een gepatenteerde formule die zeer effectief is. Een haarmasker wordt diep in het haar opgenomen, herstelt, voedt en herstructureert het haar waardoor het gezonder verder groeit.

  3. Knip je haar regelmatig: 
    Je haar regelmatig laten knippen, kan de groei en volheid van je coupe verbeteren. Die lange, ongezonde haren met gespleten haarpunten houden de rest van je haar tegen. Gespleten haarpunten kunnen zelfs naar je haarlokken omhoog werken en meer schade aanrichten. Het krijgen van een regelmatige trim helpt om het oude, ongezonde haar te verwijderen en alles in optimale vorm te houden. Hoewel je haar misschien wat korter is, blijft het haar wat over is, gezonder en voller. Beter nog, goed getrimd haar heeft de neiging er mooier uit te zien. Dit is een van de eenvoudigste manieren om de gezondheid van je haar te verbeteren. Laat niet meer haar afknippen dan noodzakelijk, anders duurt het nog langer om je haar lang te laten groeien.

  4. Krijg de juiste voedingsstoffen:
    Een evenwichtig dieet met voldoende vitaminen en mineralen is belangrijk voor de algehele gezondheid van je haar. Biotine, een vitamine B-complex, draagt bij tot de instandhouding van normaal haar. Neem bijvoorbeeld onze webshop favoriet van het moment: OASE Hair Vitamins. De gepatenteerde Soft Gums™ zijn zoete, zachte snoepjes met zwarte bessensmaak en plakken niet aan je tanden.

  5. Bescherm je haar tegen hitte:
    Het gebruik van hittetools is simpelweg niet goed voor de gezondheid van je haar. Denk aan tools zoals een krul- of stijltang. Je krijgt er prachtige krullende of juist steille lokken van, maar tegen welke prijs? Veel mensen gebruiken graag hittetools om hun haar te stylen, maar ze doen veel meer kwaad dan goed.

    Veruit de beste optie is om te stoppen met het gebruik van die warmtetools en alternatieven te vinden. Als je de hittetools niet achterwege kan laten omdat je zo van die krullen of juist steille lokken houdt, zorg er dan voor dat je eerst een hittebeschermer gebruikt. Ga bijvoorbeeld voor de hittebeschermer van OLAPLEX of CHI. Beide beschermen je coupe tegen thermische beschadiging.

    Evenzo is het een goed idee om tijdens het douchen, je haar af te spoelen met koeler water. Het zal je misschien verbazen, maar een spoeling met koud water helpt de haarschubben ​​te dichten en vochtverlies te voorkomen. De meeste mensen houden van warm douchen. Dat is absoluut oké, zorg er alleen wel voor dat je afsluit met een koude spoeling. Mocht je toch moeite hebben om de tools te laten liggen en zit je haar net wat fijner als het geföhnd, gestijld of gekruld is, dan raden we aan een goede bescherming aan.

    Moroccanoil perfect defense

    De Perfect Defense van Moroccanoil is een droge, gewichtloze, hittebeschermende spray die het haar hydrateert en voedt. Een must-have voor de veelgebruikers onder ons. De spray beschermt het haar tegen beschadiging door het gebruik van warmtestyling tot een temperatuur van 230⁰C.

    Gebruik je veel styling producten en wil je niet dat dit uiteindelijk in een ongezonde hoofdhuid resulteert? Dan kun je het beste een goede shampoo gebruiken. Ook als je al last hebt van schilfers, jeuk, roos of andere hoofdhuid irritaties kun je het beste een goede shampoo gebruiken. 

  6. FOLIGAIN Anti-Haaruitval Shampoo & Conditioner voor Mannen (2x 236 ml.)Gebruik een stimulerende shampoo of conditioner:
    Kies voor zachte, voedende shampoos en conditioners. Dit kan bijdragen aan de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Foligain heeft  een voordeelset gecreëerd dat een Anti-Haaruitval Shampoo & Conditioner bevat. Deze twee vormen de perfecte basis.

  7. Zorg voor een gezonde hoofdhuid: 
    Om het haar te hebben dat eruit ziet alsof je net van de kapper af komt, hoef je niet meteen een fortuin uit te geven aan haarbehandelingen. Want, velen vergeten iets belangrijks, namelijk de plekken waar de haren ontstaan. Je moet ten alle tijden dus goed voor je hoofdhuid zorgen. Een gezonde hoofdhuid resulteert in een gezonde haargroei. Daarnaast kunnen hoofdhuidproblemen zoals roos, jeuk, schilfers en ontstekingen de haargroei belemmeren.

    Moroccanoil

De beste producten voor haargroei stimulering bij Bono?

Voor producten die bijdragen aan de gezondheid van je haar, kun je terecht bij Bono. Ontdek ons assortiment van voedende haarverzorgingsproducten en ondersteun de gezondheid van je haar.