Winkelwagen

Een alternatief voor Minoxidil

Justin Regterschot op 11 september, 2016

Ongeveer een maand geleden heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de vrije handel van Minoxidil in Nederland definitief verboden. Sindsdien hebben wij een hoop berichten ontvangen van trouwe gebruikers die opzoek zijn naar een alternatief voor Minoxidil. Gelukkig hebben wij een zeer goed alternatief wat ook nog eens beter is voor je gezondheid. De Spectral.DNC-N met 5% Nanoxidil geeft betere resultaten dan de Minoxidil zonder de bekende bijwerkingen van Minoxidil.

Inhoudsopgave

5 redenen waarom je zou kiezen voor een alternatief

Er zijn een aantal omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat je opzoek bent naar een alternatief voor Minoxidil:

 1. Je hebt in het verleden Minoxidil gebruikt maar je kreeg last van bijwerkingen.
  Een verlaging van de bloeddruk, vochtophoping onder de ogen of een geïrriteerde hoofdhuid zijn bijwerkingen die veroorzaakt kunnen worden door Minoxidil. Dit kan een reden zijn waarom je opzoek bent naar een haargroeimiddel dat geen kans op bijwerkingen heeft.

 2. Je wilt Minoxidil niet gebruiken door de kans op bijwerkingen.
  Er zijn ook genoeg mensen die het risico liever niet nemen om een product te gebruiken met mogelijke bijwerkingen. Heb je een gevoelige hoofdhuid? Of al last van vochtophoping onder de ogen? Dan is het verstandig om Minoxidil niet te gebruiken maar direct te beginnen met een alternatief.

 3. De Minoxidil die je voorheen bestelde is te duur geworden.
  Wellicht heb je een webwinkel in het buitenland gevonden waar de Minoxidil die je voorheen in Nederland bestelde alsnog verkrijgbaar is. Minoxidil valt onder de geneesmiddelenwet waardoor het verboden is om te importeren. Door de Minoxidil in het buitenland aan te schaffen loop je het risico dat de Douane het pakket in beslag neemt en vernietigd. Wanneer je een kleinere hoeveelheid Minoxidil besteld, verlaag je de kans op vernietiging van het pakket maar de kans op importkosten is nog steeds erg hoog. Hierdoor kunnen de kosten van de Minoxidil hoger uitpakken dan je had gedacht.

 4. De Minoxidil die je gebruikte is niet meer verkrijgbaar.
  In Nederland is de vrije handel van Minoxidil verboden waardoor je geforceerd wordt om over te stappen op de Minoxidil van de apotheek. Deze Minoxidil wordt vaak zelf gemaakt en is lang niet zo zuiver als de Minoxidil die door een marktleider op het gebied van haaruitval geproduceerd wordt. De Minoxidil van de apotheek is heel vettig en daarnaast erg duur. Dit kan ervoor zorgen dat je wilt overstappen naar een alternatief.

 5. Je bent niet tevreden over de resultaten van Minoxidil.
  De resultaten verschillen per persoon bij het gebruik van Minoxidil. Bij een klein percentage van de gebruikers doet de Minoxidil helemaal niets. Hierdoor zou je graag een alternatief voor Minoxidil willen uitproberen om alsnog resultaat te boeken. Andere haargroeimiddelen met Nanoxidil, Aminexil of Adenosine kunnen wellicht wel iets voor je betekenen.

Nanoxidil - Een alternatief voor Minoxidil

Sinds 2011 is er een nieuw haargroeimiddel op de markt wat speciaal ontwikkeld is om de werkzaamheid van Minoxidil te overtreffen. Het middel heet Nanoxidil en heeft destijds veel media aandacht gehad. De werkzaamheid van Nanoxidil is ook onderbouwd in een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Maar liefst 250 patiënten werden voor een jaar geobserveerd terwijl zij Nanoxidil aanbrachten op de hoofdhuid. De resultaten na 1 jaar waren zeer positief:

Resultaten alternatief voor Minoxdil (Nanoxidil)

93% van alle patiënten hadden positieve resultaten (minder of geen haaruitval) door het gebruik van de Nanoxidil. Een percentage van 83% had naast de positieve resultaten ook een vooruitgang op de bestaande haargroei. De hoeveelheid haren per cm² was verhoogd. De Nanoxidil had dus voor hergroei van het haar gezorgd bij deze gebruikers. Ongeveer 200 patiënten (80%) hadden geen last meer van haaruitval, hadden dikkere haren gekregen en ervoeren hergroei van het haar op de kalende plekken door het gebruik van 5% Nanoxidil.

Waarom de Spectral.DNC-N met 5% Nanoxidil nog beter is dan Minoxidil

Hieronder beschrijven we de 3 belangrijkste redenen waarom Nanoxidil beter is dan Minoxidil.

 1. Het ingrediënt Nanoxidil onderdrukt de opname van dihydrotestosteron (DHT) in de haarfollikels.
  Minoxidil zorgt ervoor dat de bloedtoevoer (en dus ook de voedingsstoffen) naar de hoofdhuid verbetert wordt maar Nanoxidil gaat nog een stapje verder. Dihydrotestosteron (DHT) is de oorzaak van erfelijke haaruitval. Door DHT te blokkeren in de haarfollikels worden de haren niet meer verschrompeld en aangetast waardoor de haaruitval wordt verminderd of zelfs gestopt. Ook krijgt de bestaande haargroei weer de kans op een gezonde, sterke groei.

 2. De Spectral.DNC-N maakt ook gebruik van Aminexil, Adenosine en Procyanidin B-2 om haaruitval te bestrijden.
  Door gebruik te maken van meerdere bewezen ingrediënten wordt de lotion nog effectiever. Bij lotions die Minoxidil bevatten is Minoxidil vaak ook het enige werkzame ingrediënt tegen haaruitval. De Spectral.DNC-N maakt gebruik van meerdere ingrediënten zoals Nanoxidil (onderdrukt dihydrotestosteron in de haarfollikels), Aminexil (gaat verharding rondom de haarwortel tegen), Adenosine (stimuleert de cellen in de haarfollikel) en Procyanidin B-2 (stimuleert de haargroei op de voorste haarlijn). Door al deze krachtige ingrediënten te combineren wordt de kans op vooruitgang van de haarstatus heel groot.

 3. De Spectral.DNC-N is veiliger door geen gebruik te maken van Minoxidil.
  Door geen gebruik te maken van het ingrediënt Minoxidil wordt de Spectral.DNC-N lotion ook direct een stuk veiliger. Minoxidil is een zeer goed middel tegen haaruitval maar kent helaas ook een aantal bijwerkingen. Een verlaging van de bloeddruk, vochtophoping onder de ogen of een geïrriteerde hoofdhuid zijn bijwerkingen die zo nu een dan voorkomen bij het gebruik van Minoxidil. Nanoxidil heeft geen van deze bijwerkingen en daarom is de Spectral.DNC-N lotion veiliger dan een lotion met Minoxidil.

Overstappen van Minoxidil op Nanoxidil

Gebruik je al een langere tijd Minoxidil? Dan is het belangrijk om de overstap op de Spectral.DNC-N met 5% Nanoxidil goed aan te pakken. Wij adviseren om minimaal 2 maanden beide lotions te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld 's ochtends Minoxidil gebruiken en 's avonds Nanoxidil. Op deze manier kunnen de haarzakjes wennen aan de verandering waardoor je niet te maken krijgt met een shedding. Minoxidil en Nanoxidil zijn alletwee erg goede haargroeimiddelen maar werken op een totaal andere manier. Hierdoor hebben de haren die "Minoxidil-afhankelijk" geworden zijn de tijd nodig om opgevangen te worden door de Nanoxidil.

Verder lezenWat is Minoxidil en wat is het effect op haaruitval?