Bono's exclusieve lentekortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingcodes

haarroos, Roos

Roos in het haar: wat is het en hoe los ik het op?

Roos in het haar: wat is het en hoe los ik het op?

Heb je last van jeuk in je haar? Roos in haar kan deze jeuk veroorzaken. Roos of hoofdroos is een onschuldige, chronische aandoening die niet besmettelijk is. Je herkent roos aan witte schilfertjes. In dit artikel beantwoorden we al je vragen omtrent roos.

Roos is een aandoening waarbij je dode huidschilfers op je hoofdhuid hebt. Je hoofdhuid maakt deze schilfertjes aan wanneer die droog of juist te vet is. Deze schilfertjes komen dan in je haar en op je schouders. Roos is niet gevaarlijk, maar sommige mensen vinden het wel vies. Het is natuurlijk wel vervelend als je met roos te maken krijgt.

Wat is de oorzaak van roos in haar?

De oorzaken van roos zijn divers, zoals hormonale veranderingen of het gebruik van bepaalde haarproducten. Het kan ook beïnvloed worden door je voedingspatroon en je algemene gezondheid.

Wat zijn symptomen van roos?

Roos in het haarJe herkent roos aan de kleine, witte huidschilfertjes op je hoofdhuid. Deze verspreiden zich door je haar, op je schouders en vallen ook op je kleding. Heb je jeuk? Roos in haar is dan mogelijk de reden. Kenmerken van ernstige vormen van roos zijn ontstekingen en heftige jeuk. Gelukkig hoeft het niet zo ver te komen!

Is roos gevaarlijk, kan roos kwaad?

Roos kan geen kwaad en is niet gevaarlijk of besmettelijk. Het is heel normaal dat de huid zich vernieuwt, waardoor roos ontstaat. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het vervelend is, omdat het jeukt en een onaangename geur heeft. Sommige mensen vinden het vies of ongezond. Op langere termijn kan roos het proces van haaruitval versnellen.

Roos in haar verwijderen, hoe doe ik dat?

Anti roos shampoo van DS laboratories Radia

Het verwijderen van roos kan ondersteund worden door shampoos die de algemene kwaliteit van de hoofdhuid verbeteren. Zoek naar producten die aansluiten bij jouw hoofdhuidbehoeften.Wij raden de Dandrene Anti Roos Shampoo van DS Laboratories aan. 

Hopelijk heb je iets aan de roos hoofdhuid tips, maar schroom niet om het ons te vragen als er iets onduidelijk is. Wij helpen je graag! Stuur ons gewoon een mailtje.