Winkelwagen

Top 4 haarvitamines: welke past het beste bij jou?

Lina ter Hennepe op 10 oktober, 2019

Iedereen streeft naar een gezonde haargroei, sterke nagels en een mooie huid. Wat betreft haar, zou je denken dat haarproducten, zoals conditioners, serums, haarmaskers en andere leave-ins je haar al optimaal verzorgen. De realiteit wijst helaas anders uit. Want mooi haar, begint nou eenmaal ook van binnenuit. Met de juiste vitamines heb je een goede basis voor het extra stimuleren van je haargroei. Als het haarzakje over alle benodigde voedingsstoffen beschikt wat het nodig heeft om goed te kunnen groeien, dan zal de algehele haarconditie verbeteren.

Haarvitamines zorgen ervoor dat je alle vitamines binnenkrijgt die het haar nodig heeft om mooi en gezond te blijven. Het haar wordt namelijk vanaf de haarwortel weer sterker en voller. Tegenwoordig zijn er al een aantal haarvitamines op de markt gekomen en is het bij sommige meer of minder de moeite waard. Daardoor is het lastiger om de juiste keuze te maken. Dus wil je je haargroei versnellen, maar weet je niet hoe je dat kunt bereiken? Let dan goed op. Wij belichten namelijk 4 haarvitamines die het beste bij jou en je haar passen.

Inhoudsopgave

Welke belangrijke voedingsstoffen moeten haarvitamines bevatten die het haar van binnenuit gezonder maakt?

Biotine foliumzuur
De meest bekende vitamines voor het haar zijn biotine en foliumzuur. Biotine zorgt voor een gezonde haargroei door een bijdrage te leveren aan de productie van keratine. Foliumzuur speelt een cruciale rol voor de bescherming van het DNA in ons lichaam en voor de celdeling. Het is dan ook hierdoor de eerste stap op weg naar vol haar, omdat de haarzakjes hierdoor in staat zijn om nieuw gezond haar te vormen. Ook ondersteunt foliumzuur de groei van weefsel in het lichaam en daardoor ook de haargroei. Op deze manier helpt foliumzuur haaruitval te voorkomen.

Selenium en Zink
Dit zijn mineralen die nodig zijn voor het in stand houden van gezond haar. Een tekort aan zink en selenium in het lichaam kan leiden tot verminderde groei en kan zelfs haaruitval tot gevolg hebben.

Bamboo Extract
Bamboe extract wordt gewonnen uit de bladeren en takken van de bamboe plant. Bamboe extract is van nature rijk aan silica (75%), een essentiële voedingsstof waarmee droog en beschadigd haar glanzender en gezonder wordt.

Aminozuren
Er zijn drie belangrijke aminozuren: carnitine, cysteïne en taurine. Deze aminozuren stimuleren de haargroei door de toevoer van voedingsstoffen naar de haarwortels te verbeteren en de energieproductie te verhogen.

Vitamine B3 (Niacine)
Zorg dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt. Niacine, oftewel vitamine B3 bevordert een gezonde hoofdhuid en bloedsomloop. Het is een van de top voedingssupplementen als het aankomt op het voorkomen van haarverlies.

Vitamine C
Vitamine C zorgt ervoor dat de opname van ijzer bevordert wordt. Dit is een belangrijk antioxidant die de haarvaten stimuleert zodat er genoeg voedingsstoffen naar de hoofdhuid worden toegevoerd. Het voorkomt dat de haarwortels verzwakken.

Vitamine A
Zorgt voor een gezonde hoofdhuid waarbij het haar vanaf de wortel intens wordt gevoed.

SugarBearHair

De altijd nog mega populaire blauwe beertjes is een vitamine supplement in de vorm van een snoepje. Ze zorgen dat je haar sterker en elastischer wordt, minder snel breekt en uiteindelijk zal het haar sneller groeien. Sugarbearhair is een SugarBearHair Vitaminsvegetarische multivitamine, dat zich speciaal richt op het haar. Het slikken van grote en vieze capsules is officieel verleden tijd. De blauwe beertjes van Sugarbearhair zijn vegetarisch, vrij van gluten en niet getest op dieren. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bessen om een zoete smaak te geven aan de snoepjes. Een potje Sugarbearhair vitamins bevat 60 beertjes wat genoeg is voor één maand.

1. Ingrediënten

Het is de bedoeling dat je twee beertjes per dag inneemt. Maar wat krijg je eigenlijk binnen? Dit zijn de ingrediënten: Vitamine A, Vitamine C, Vitamine D, Vitamine E, Vitamine B-6, Folic Avid, Vitamine B-12, Biotine, Pantothenic Acid, Iodine, Zink, Choline en Inositol.

Sugar Bear Hair Ingrediënten

2. Unieke eigenschappen

 • Kan bijdragen aan langer, gezonder en glanzender haar
 • Bevat vitamine A, C, D, E, B6, B12 en verschillende actieve mineralen
 • Zoete smaak van bessen
 • Kan bijdragen aan het ondersteunen van de conditie van het haar
 • Voor mannen en vrouwen
 • Kan ook positief effect hebben op nagels en de huid

3. Prijs
Voor een potje met 60 haarvitamine snoepjes betaal je €30,-.

OASE Hair Vitamins

Deze haarvitamine is onlangs gelanceerd en klinkt veelbelovend. OASE Hair Vitamins zijn haarvitamines die vol zitten met de juiste natuurlijke ingrediënten voor een optimale en duurzame haarverzorging. OASE Hair Vitamins zijn namelijk revolutionaire, vegan Soft Gums™ die bijdragen aan mooi, lang, gezond en OASE Hair Vitaminsglanzend haar. Ze zijn gecreëerd om het haar van binnenuit te versterken, verzorgen en sneller te laten groeien. Deze speciale haarvitamines zorgen voor prachtig lang, sterk en gezond haar en verkleinen ze bovendien het risico op haarbreuk. Doordat OASE Hair Vitamins de haarstructuur verbetert, groeit het haar sneller en voller, krijgt het een gezonde uitstraling en een mooie glans. Daarnaast voorkomt deze gummie haarbreuk, zodat het haar optimaal kan groeien. Voor het haar geldt: gezond van binnen, mooi van buiten! De meeste gummies bevatten gelatine: een bindmiddel dat uit slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald. Andere gummies gebruiken een vernieuwde variant: pectine. OASE Hair Vitamins onderscheidt zich doordat ze een nieuwe methode ontwikkeld, namelijk om ingrediënten in een gummy te verwerken zonder gebruik te maken van gelatine of pectine: Soft Gums™. Dit is in samenwerking met een Zwitsers bedrijf. De gepatenteerde methode zorgt voor een 'bouncy' structuur in de Soft Gums™. Daarnaast zijn de Soft Gums™ vegan en halal gecertificeerd.

1. Ingrediënten
OASE Hair Vitamins bestaan uit 16 hoogwaardige ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten: Glucosestroop, suiker, gemodificeerd zetmeel, vitamine- en mineralen samenstelling (vitamine A, B6, B12, C, E, niacine, biotine, foliumzuur, selenium, zink, jodium, carnitine, cysteïne, taurine, inositol), bamboe-extract (75% Silica), acidifier (appelzuur en citroenzuur), zuurteregelaar (natriumcitraat), natuurlijke smaakstof, coating materiaal (carnaubawas), kleuringsproducten (wortelconcentraat).

OASE Hair Vitamins Ingrediënten

2. Unieke eigenschappen

 • Langer en sterker haar
 • Mooie verpakking
 • Het van binnenuit voeden van het haar
 • Bevat Bamboe-extract
 • Het verbeteren van de algehele gezondheid
 • Verbeteren van de haarsterkte
 • Haaruitval voorkomen
 • Haarbreuk tegengaan

3. Prijs
Een potje OASE Hair Vitamins bevat ongeveer 30 dagelijkse dosissen (circa 60 Soft Gums, 210g) en is €34,-. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2 Soft Gums.

Hairfinity Candilocks

Hairfinity Candilocks Gummy Hair Vitamins zijn ook kauwbare haarvitamines in de vorm van een snoepje met een lekkere, natuurlijke kersensmaak. Deze gummies zijn een simpele en smakelijke manier om je lichaam te voorzien van belangrijke vitaminen en mineralen. Deze haarvitamines zijn ideaal als je niet van pillen of Hairfinity Candilockscapsules houdt, maar toch zonder al te veel moeite mooi haar wilt hebben. De Hairfinity Candilocks Gummy Haarvitamines zijn geschikt voor alle haartypen. De formule bestaat onder andere uit biotine wat bijdraagt aan het behoud van normaal haar en normale haargroei. Andere belangrijke ingrediënten zijn: Paardenbloem steel extract, Inositol en Choline, Vitamine A en D, Pantotheenzuur, Vitamine B12.

1. Ingrediënten
Retinyl Palmitate (Vitamine A), Ascorbic Acic (Vitamine C), Ergoferol (Vitamine D), DL-Alpha Tocopheryl Acetate (Vitamine E), Pyridoxine HCL (Vitamine B6), Folic Acid, Cyanocobalamin (Vitamine B12), Biotin, D-Calcium Pantothenate, Tricalcium Phosphate (Calcium), Potassium Iodide, Zinc Citrate, Gucosamine HCL, Horsetail Herb Extract, Choline, Inositol, Sugar, Tapioca Syrup, Pectin, Citric Acid, Natural Flavor, Colo Added (Black Carrot Juice Concentrate), Sodium Citrate

 

Hairfinity Candilocks Ingrediënten

2. Unieke eigenschappen

 • Vitamine A en D bevorderen een gezonde hoofdhuid met hun antioxidanten eigenschappen
 • Sterk en vitaal haar
 • Kersensmaak
 • Vegetarisch

3. Prijs
Voor een potje met 60 haarvitamine snoepjes betaal je €41,-

SweetbunnyHare

Deze haarvitamines zijn in de vorm van kleine roze konijntjes en speciaal gecreëerd voor het haar. Naast dat ze heerlijk zoet ruiken, smaken ze ook lekker. De

SweetBunnyHare Haarvitamines bevat ingrediënten die kunnen bijdragen aan: het lang en gezond maken van het haar en uiteindelijk het versterken van de SweetBunnyHare Vitaminshaarwortels. De haarvitamines zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen en zijn te gebruiken voor alle soorten haartypes.

1. Ingrediënten
SweetbunnyHare haarvitamines bevatten: Vitamine A, B6, B12, C, D, E, Biotin, Panthonetic Acid, Zinc, Iodine, Choline, Folic Acid, and Inositol.

Sweet Bunny Hare Ingrediënten


2. Unieke eigenschappen

 • Voor mannen en vrouwen
 • Bevat vitamine A, C, E, B6, B9, B12 en Biotine
 • Biotine kan de conditie van het haar verbeteren
 • Bevat geen hormonen
 • Zink draagt bij aan de normale haargroei
 • Halal gecertificeerd

3. Prijs
€24,95,-

Tot slot

Er zijn dus genoeg vitamines die ervoor kunnen zorgen dat je haar weer sterk en vitaal aanvoelt. Voor de een is de smaak belangrijker, voor de ander juist de ingrediënten of hoe kauwbaar het snoepje is. Als je voor de goedkoopste prijs wilt gaan, kies dan voor SweetBunnyHair Vitamins. Als je voor de beste ingrediënten wilt gaan, en dus voor de beste resultaten, kies dan voor OASE Hair Vitamins. Laatstgenoemde komt wat ons betreft daarom ook als beste uit de test.

Dit zijn de originele prijzen, maar ze kunnen mogelijk variëren van prijs.  

   Verder lezenDe big 3 producten tegen erfelijke haaruitval bij mannen en vrouwen