Winkelwagen

Vrije handel Minoxidil verboden in Nederland

Justin Regterschot op 24 augustus, 2016

De vrije handel van Minoxidil is niet meer toegestaan in Nederland. Vanaf heden kan Minoxidil alleen nog maar worden gekocht bij de apotheek met een recept van de dokter. Door deze verandering kunnen wij de verkoop van Minoxidil niet meer doorzetten en dus niet meer leveren aan onze klanten. Wij begrijpen dat dit bericht voor veel van onze klanten onverwachts komt.

Een haargroei stimulerende lotion hoeft geen medische middelen te bevatten om werkzaam te zijn.  De Spectral.DNC-N met 5% Nanoxidil is ons bestverkochte middel in de webwinkel. Wil je meer weten over het belangrijkste ingrediënt in de Spectral DNC -N? Lees dan hier meer over Nanoxidil.

Waarom is de handel van Minoxidil niet toegestaan?

De vrije handel van Minoxidil producten in Nederland is niet toegestaan omdat Minoxidil onder de Nederlandse geneesmiddelenwet valt. De verkoop van Minoxidil bevond zich al een lange tijd in een ‘grijs gebied’. Recent is er een anonieme melding bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gedaan waarbij alle websites die Minoxidil verkochten in Nederland zijn aangegeven. Vervolgens had de NVWA geen keuze en zijn zij overgegaan tot het handhaven van de regels op het gebied van de vrije handel van Minoxidil in Nederland.

Ondanks dat alle Minoxidil producten in onze webwinkel een Amerikaans Food and Drug Administration (FDA) keurmerk bevatten, kunnen hier in Nederland geen rechten aan ontleent worden. Er zijn maar 4 verschillende soorten Minoxidil producten geregistreerd in Europa en deze mogen uitsluitend worden verkocht door apotheken en dus niet door webwinkels.

Hoe nu verder nu Minoxidil verboden is?

Minoxidil via de apotheek
In Nederland kan Minoxidil alleen nog maar bij de apotheek verkregen worden via een recept van de dokter. Helaas is de prijs van Minoxidil via de apotheek vaak 3 keer zo duur als dat wij vroegen in onze webwinkel. Daarnaast is de kwaliteit van de Minoxidil ook minder goed, omdat deze zelf wordt gemaakt. Er wordt vaak te veel alcohol gebruikt, waardoor de Minoxidil erg vettig is. Sommige gebruikers vinden dit erg vervelend omdat dit een belemmering is bij het stylen van het haar of het drogen van de Minoxidil.

Spectral DNC -N met 5% Nanoxidil

Spectral.DNC-N met 5% NanoxidilEen haargroeimiddel met 5% Nanoxidil om vroegtijdig haarverlies te bestrijden en de bestaande haargroei te stimuleren.

Spectral DNC -N is een lotion tegen erfelijke en diffuse haaruitval met Nanoxidil 5%. De lotion is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en is ontwikkeld om vroegtijdig haarverlies te bestrijden en bestaande haargroei te stimuleren. Voor meer informatie kun je terecht op de productpagina van de 
Spectral.DNC-N met 5% Nanoxidil.