Winkelwagen

Vrije handel Minoxidil verboden in Nederland

Justin Regterschot op 24 augustus, 2016

De vrije handel van Minoxidil is niet meer toegestaan in Nederland. Vanaf heden kan Minoxidil alleen nog maar worden gekocht bij de apotheek met een recept van de dokter. Door deze verandering kunnen wij de verkoop van Minoxidil niet meer doorzetten en dus niet meer leveren aan onze klanten. Wij begrijpen dat dit bericht voor veel van onze klanten onverwachts komt maar gelukkig bieden wij een alternatief. Ben je opzoek naar een alternatief van Minoxidil met betere resultaten en zonder bijwerkingen? Dan is de Spectral.DNC-N met 5% Nanoxidil zeker iets voor jou. Wil je meer weten over een alternatief voor Minoxidil? Lees dan hier meer over Nanoxidil.

Waarom is de handel van Minoxidil niet toegestaan?

De vrije handel van Minoxidil producten in Nederland is niet toegestaan omdat Minoxidil onder de Nederlandse geneesmiddelenwet valt. De verkoop van Minoxidil bevond zich al een lange tijd in een ‘grijs gebied’. Recent is er een anonieme melding bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gedaan waarbij alle websites die Minoxidil verkochten in Nederland zijn aangegeven. Vervolgens had de NVWA geen keuze en zijn zij overgegaan tot het handhaven van de regels op het gebied van de vrije handel van Minoxidil in Nederland.

Ondanks dat alle Minoxidil producten in onze webwinkel een Amerikaans Food and Drug Administration (FDA) keurmerk bevatten, kunnen hier in Nederland geen rechten aan ontleent worden. Er zijn maar 4 verschillende soorten Minoxidil producten geregistreerd in Europa en deze mogen uitsluitend worden verkocht door apotheken en dus niet door webwinkels.

Hoe nu verder nu Minoxidil verboden is?

Omdat wij de Minoxidil niet meer kunnen leveren, hebben wij een lijstje gemaakt met 2 alternatieven voor onze klanten:

  1. Nanoxidil; de opvolger van Minoxidil
    De eerste oplossing die wij hebben is om te stoppen met Minoxidil en over te stappen op Nanoxidil. Als je opzoek bent naar een lotion die geen bijwerkingen bevat en minimaal dezelfde resultaten heeft als Minoxidil, dan is Nanoxidil zeker iets voor jou. Een recent wetenschappelijk onderzoek met meer dan 250 patiënten heeft aangetoond dat 93% positieve resultaten hadden bij het gebruik van Nanoxidil. Voor meer informatie kun je terecht op de productpagina van de Spectral.DNC-N met 5% Nanoxidil.

  2. Minoxidil via de apotheek
    In Nederland kan Minoxidil alleen nog maar bij de apotheek verkregen worden via een recept van de dokter. Helaas is de prijs van Minoxidil via de apotheek vaak 3 keer zo duur als dat wij vroegen in onze webwinkel. Daarnaast is de kwaliteit van de Minoxidil ook minder goed, omdat deze zelf wordt gemaakt. Er wordt vaak te veel alcohol gebruikt, waardoor de Minoxidil erg vettig is. Sommige gebruikers vinden dit erg vervelend omdat dit een belemmering is bij het stylen van het haar of het drogen van de Minoxidil.