Haaruitval, Haarverlies, Minoxidil, Nanoxidil

Het verschil tussen Minoxidil en Nanoxidil

Het verschil tussen Minoxidil en Nanoxidil

Minoxidil en Nanoxidil zijn beide ingrediënten die bekend staan om hun rol in haargroei stimulatie. Terwijl Minoxidil al langer bekend is, wint Nanoxidil aan populariteit. Hier is een overzicht van wat we weten over deze twee stoffen.

Minoxidil

Linn Pharma Minoxidil tegen haaruitval

Oorspronkelijk ontwikkeld als een medicijn voor hoge bloeddruk, werd Minoxidil later goedgekeurd voor gebruik bij haaruitval vanwege waargenomen positieve effecten op haargroei.

  • Geregistreerd geneesmiddel: Minoxidil is officieel geregistreerd als geneesmiddel tegen haaruitval. Minoxidil is op recept verkrijgbaar bij de apotheek.  
  • Resultaten uit klinische studies: verschillende studies hebben de effectiviteit van Minoxidil in de behandeling van haaruitval aangetoond.
  • Bijwerkingen: net als bij veel medicijnen, kunnen gebruikers van Minoxidil bijwerkingen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild.

Nanoxidil

DS Labaratories spectral DNC -N Lotion met Nanoxidil tegen haaruitval

Nanoxidil wordt beschouwd als een cosmetisch ingrediënt en is zonder recept verkrijgbaar. Het is ontworpen als een alternatief voor Minoxidil met een lager moleculair gewicht. Nanoxidil werd ontworpen door DS Laboratories; zij hebben het ingrediënt verwerkt in hun lotio: de Spectral DNC-N.

  • Cosmetisch ingrediënt: Er is geen recept nodig om Nanoxidil aan te schaffen in Nederland. Dat komt omdat dit ingrediënt niet wordt gezien als een geneesmiddel maar als een cosmetisch ingrediënt. 

Vergelijking en Conclusie

  • Doeltreffendheid: zowel Minoxidil als Nanoxidil worden gebruikt voor het stimuleren van haargroei, maar Minoxidil heeft een uitgebreidere basis van klinisch onderzoek. 
  • Bijwerkingen: gebruikers van Minoxidil kunnen bijwerkingen ervaren, terwijl Nanoxidil over het algemeen als veiliger wordt beschouwd vanwege zijn cosmetische aard.

Advies voor gebruikers

Voordat je een van deze producten gebruikt, is het raadzaam om met een gezondheidsspecialist te overleggen. Dit is vooral belangrijk als je reeds bestaande medische aandoeningen hebt of andere medicijnen gebruikt.

Nanoxidil tegen Minoxidil, wat is beter?

Er zijn veel verschillende haargroei stimulerende lotions op de markt. Sommige vallen onder de geneesmiddelenwet, en sommige onder 'cosmetica'. Wanneer een product onder de geneesmiddelenwet valt, dan is er een grotere kans op bijwerkingen.

Twijfel je nog over welke lotion je moet kiezen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Een specialist kan je dan adviseren over welk ingrediënt of lotion het beste bij jouw situatie past.