Winkelwagen
  • Gratis verzending vanaf €35
  • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €35

Welke vitamines gaan haaruitval tegen?

Justin Regterschot op 08 mei, 2016

Vitamines tegen haaruitval

Haaruitval of een slechte haarconditie kan veroorzaakt worden door een tekort aan vitamines en mineralen. Het is daarom belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen om een gezonde hoofdhuid en haargroei te stimuleren. Maar welke vitamines gaan haaruitval tegen en welke zijn goed voor ons haar? Hieronder worden de belangrijkste vitamines en mineralen behandeld. Wil je zeker weten dat je precies de juiste hoeveelheid vitamines, mineralen en plantenextracten binnenkrijgt om het maximale uit je haar te halen? Kijk dan eens naar de Foligain Haargroei Capsules.

Inhoudsopgave

Vitamines tegen haaruitval

IJzer
Een tekort aan ijzer in het lichaam kan broos haar en haaruitval veroorzaken. IJzer is van belang bij de vorming van een eiwit genaamd hemoglobine wat zorgt voor het transport van zuurstof door het lichaam. IJzer zit vooral in rund- en lamsvlees, broccoli, sperziebonen en volkorenbrood.

Vitamine C
Deze antioxidant voorkomt dat de vrije zuurstof radicalen je haarwortels verzwakken. Daarnaast verhoogt Vitamine C de absorptie van IJzer uit de voeding. Vitamine C is onder andere te vinden in citrusvruchten, spinazie, broccoli en de gele paprika. 

Biotine
Biotine (ook Vitamine H of B8 genoemd) wordt vaak als belangrijkste vitamine tegen Vitamines tegen haaruitval 2haaruitval genoemd. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat Biotine voor een gezonde haargroei zorgt door een bijdrage te leveren aan de productie van keratine, wat belangrijk is voor een gezonde haargroei, een gezonde huid en sterke nagels. Biotine zit in eieren, lever, melk, noten en pinda’s.

Foliumzuur
Foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd, speelt een cruciale rol voor de bescherming van het DNA in ons lichaam en voor de celdeling. Ook ondersteunt Foliumzuur de groei van weefsel in het lichaam en daardoor ook de haargroei. Bovendien ondersteunt Foliumzuur de bloedcirculatie waardoor belangrijke vitamines en mineralen de haarzakjes in de hoofdhuid beter kunnen bereiken. Producten waar Foliumzuur in zit en die makkelijk in je dagelijkse voeding zijn op te nemen zijn onder andere lever, linzen, spaghetti, witte rijst, sinaasappelsap, kikkererwten en aardbeien.

Zink
Essentiële processen in het lichaam zoals cel reproductie, ontwikkeling en onderhoud van hormonen, eiwitsynthese en absorptie van vitaminen en mineralen zijn afhankelijk van Zink. Het belang van Zink op de haargroei is getest op laboratoriumratten. Uit dit onderzoek bleek dat een te kort aan Zink zorgt voor een slechte opbouw van eiwitten en daarmee ook voor alle lichaamsweefsels, waaronder haar. Ook zorgt een te kort aan Zink dat de vorming van keratine gereduceerd wordt terwijl keratine juist als één van de beste stoffen voor een gezonde haargroei wordt beschouwd. Zink komt onder andere voor in vlees, kaas, graanproducten, noten, garnalen en mosselen. Let op, een langdurig gebruik van een hoge dosis zinktabletten kan zorgen voor een tekort aan koper.

Koper
Koper werkt als een antioxidant en beschermt ons hierdoor tegen vrije radicalen. Dit zijn stoffen die schade kunnen aanrichten en medeverantwoordelijk zijn voor het ontstaan van hart- en vaatziekte en kanker. Daarnaast speelt Koper een belangrijke rol bij het aanmaken van hemoglobine, een eiwit waar we het eerder over hebben gehad bij het kopje ‘IJzer’. Hemoglobine is mede verantwoordelijk voor het transport van zuurstof naar de lichaamsweefsels. Hierdoor is Koper belangrijk voor de haargroei. Koper zit vooral in orgaanvlees, volkorenproducten, fruit, eieren, peulvruchten, noten, zeevis, fruit, aardappelen en koffie.

Vitamine A
Vitamine A (Retinol) stimuleert de productie van talg. Talg is een vetachtige substantie en Vitamines tegen haaruitval 2heeft een beschermende werking tegen uitdroging van de huid en het haar. Door de hoofdhuid gezond te houden wordt de haargroei automatisch bevorderd. Vitamine A is te vinden in producten zoals melk, lever, broccoli, spinazie, wortel en koolsoorten.

Niacine (Niacinamide)
Niacine (Vitamine B3) verwijdt de haarvaten waardoor de circulatie onder de hoofdhuid verbetert wordt. Dit zorgt voor een stimulatie van de haargroei. Ook kan Niacine cholesterol verlagen wat kan bijdragen aan een vermindering van haaruitval. Niacine komt voor in vis, vlees, noten en granen.

MSM (Methyl Sulfonyl Methane)
MSM is een natuurlijke vorm van organisch zwavel wat assisteert in meerdere functies van het lichaam waaronder het verminderen van gewrichtsontstekingen. Na zuurstof, water en zout is MSM het vierde meest noodzakelijke element in de voeding voor mensen en dieren. Zwavel is betrokken bij bijna elk stofwisselingsproces in het lichaam en is essentieel het maken van nieuwe, gezonde cellen in het lichaam en dus ook cruciaal voor de haargroei.

Hoe zorg ik dat ik van alle vitamines en mineralen voldoende binnen krijg?

Vitamines tegen haaruitval 3

Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon krijg je de meeste vitamines en mineralen automatisch binnen. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon bestaat uit de volgende groepen:

  • groente en fruit
  • brood, (ontbijt)granen, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten
  • zuivel, vlees(waren), vis, ei en vleesvervangers
  • vetten en olie
  • dranken

Om er zeker van te zijn dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt kun je multivitaminen slikken als aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon. In multivitaminen zitten alle 13 vitamines en meestal ook een aantal belangrijke mineralen. Om haaruitval te bestrijden zijn sommige vitamines zo belangrijk dat een hogere dosering een veel beter resultaat geeft. Hoge doseringen kunnen echter ook schadelijk zijn. De meest veilige en makkelijke manier is om een voedingssupplement te nemen die speciaal ontwikkelt is tegen haaruitval en dus de belangrijkste vitamines en mineralen in de juiste hoeveelheid bevatten.

Voedingssupplementen tegen haaruitval

Naast vitaminen en mineralen bevatten veel voedingssupplementen ook kruiden en plantenextracten tegen haaruitval. Eén van de bekendste is Saw Palmetto (zaagpalm). Saw Palmetto wordt gebruikt als dihydrotestosteron (DHT) onderdrukker en wordt gezien als de natuurlijke variant op Finasteride, een medicijn tegen haaruitval. DHT is verantwoordelijk voor het krimpen van de haarfollikels waardoor het haarzakje steeds kleiner en fijner zal worden en uiteindelijk uit zal vallen en niet meer terug zal komen. DHT is verantwoordelijk voor ongeveer 95% van de haaruitval en daarom is Saw Palmetto zeer belangrijk om de DHT te verminderen. De Foligain Haargroei Capsules bevatten Saw Palmetto om haaruitval tegen te gaan.

Waarom de Foligain Haargroei Capsules tegen haaruitval?

De Foligain Haargroei Capsules bieden de meest veilige en makkelijke manier om haaruitval Foligain Haargroei Capsulestegen te gaan. De capsules zijn speciaal ontwikkeld tegen haaruitval en bevatten daarom precies de juiste hoeveelheid vitamines, mineralen en plantenextracten zodat de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet overschreden wordt. De capsules zijn vegetarisch en bevatten een aantal belangrijke ingrediënten tegen haaruitval waaronder Saw Palmetto, Nettle Leaf Extract, Foliumzuur, Biotine, Zink, Niacine, Vitamine B6, Beta-sitosterol en Amerikaanse Ginseng Root Extract.

Wil je meer weten over dit product? Klik dan hier om naar de productpagina te gaan van de Foligain Haargroei Capsules.

Verder lezenWat is Minoxidil en wat is het effect op haaruitval?
  • Tags: Haaruitval Haarverlies